Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Rakel och ledningssystem förvaltar, utvecklar och är operatör för, verksamhetskritiska kommunikations- och ledningssystem för samhällsviktiga aktörer. I dag ingår Rakel, SGSI, VMA och WIS i vårt ansvar. Vår uppgift är att med uppdraget i fokus och med god beställarkompetens och leveranskontroll skapa de bästa möjliga tjänsteleveranserna till våra användare.


Tjänsten som administratör är placerad på enheten för drift och användarstöd, inom verksamheten för Rakel och ledningssystem på MSB, i Stockholm. Enheten ansvarar för ett komplext område inom verksamheten där de huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär att följa upp vår leverantör av Rakel drift och kundstöd samt att ge stöd och fatta beslut gällande driften av Rakel.


Dina arbetsuppgifter

Som inköpsadministratör kommer du att arbeta med inköps- och leverantörsadministration, t ex avropsbeställningar, konsultavrop, leveransbevakning och fakturahantering. Vidare ingår i rollen att hantera den löpande administrationen och medverka i utveckling av arbetet.

Du kommer att samarbeta med flera olika roller på myndigheten t ex projektledare, tekniskt säljstöd, avtalshandläggare och controller samt samarbeta med leverantörer. Andra arbetsuppgifter på enheten kan förekomma.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har en ekonomisk utbildning på lägst gymnasienivå. Du har goda kunskaper i bokföring samt erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Du har arbetat med IT-baserade ekonomi- och verksamhetssystem och har goda kunskaper i MS Office. Har du dessutom erfarenhet från arbete inom offentlig förvaltning så är det meriterande.

Då rollen ställer höga krav på att samarbeta är det viktigt att du har lätt för att ta kontakt, skapa tillit och bidra till ett bra samarbetsklimat. Arbetet ställer också krav på god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och på engelska.

Det är viktigt att du är noggrann och tar egna initiativ. Det krävs att du är flexibel och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt och ibland under tidspress samt tar ansvar för en större helhet än den egna. Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper.

MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.


Övrigt
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning till och med juni 2019. Placering i Stockholm. För anställning krävs svenskt medborgarskap. Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att göras.

Är du intresserad?
Har du frågor kontakta enhetschef Mats Hammarstam. Facklig företrädare är Johan Gert, SACO, Fredrik Götesson ST och Ann-Britt Paradis, SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast 14 januari 2018, märkt med referensnummer 2017/184. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/184
Publicerat 2017-12-19
Sista ansökningsdag 2018-01-14

Tilbage til Ledige stillinger