Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Verksamheten Rakel och ledningssystem förvaltar, utvecklar och är operatör för verksamhetskritiska kommunikations- och ledningssystem för samhällsviktiga aktörer. I dag ingår Rakel, SGSI, utomhusvarning och WIS i vårt ansvar. Vår uppgift är att, med god beställarkompetens och leveranskontroll, skapa de bästa möjliga tjänsteleveranserna till våra användare.
Rollen som kommunikatör är placerad på Enheten för affärsstöd. Enheten ansvarar för affärs- och verksamhetsstyrning, strategiskt samarbete med leverantörer och partners samt förvaltningsexpertis inom juridik, säkerhet och processarbete. Enheten fungerar som en stödenhet till verksamhetens övriga tre enheter.

Dina arbetsuppgifter

Du ansvarar för att planera och genomföra kommunikationsinsatser utifrån Rakel och ledningssystems affärsplan samt stärker och utvecklar MSB:s varumärke utifrån de tjänster och produkter som verksamheten ansvarar för. I arbetsuppgifterna ingår att samverka och samordna arbetet med MBS:s centrala kommunikationsenhet.
Du ansvarar även för verksamhetens presskontakter och är första kontaktperson för inkommande frågor från media. Du arbetar dagligen med nyhets- och omvärldsbevakning samt bevakning av sociala medier. Pressansvaret innebär också att etablera kontakt med beslutsfattare och journalister och vid behov skriva pressmeddelanden och debattartiklar.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom kommunikation eller journalistik. Du har flera års erfarenhet av arbete vid större myndighet eller organisation. Vidare har du vana av nyhetsvärdering och kriskommunikationsarbete. Du har erfarenhet av att planera, genomföra och utvärdera kommunikationsinsatser.
Du är drivande i media och omvärldsbevakning och du är väl insatt i frågor som är i fokus i den samhällspolitiska debatten. Du har ett brett kontaktnät och du är en van användare av sociala medier. Du har erfarenhet av att genomföra medieanalyser samt att ta fram relevanta rapporter och statistik.
Som person kan du arbeta självständigt och tar egna initiativ. Du har gott omdöme är kommunikativ och tycker om att arbeta i team. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.

Övrigt

Tjänsten är placerad i Stockholm och är ett vikariat tom 2018-12-31 med möjlighet till förlängning. Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att göras. För anställning krävs svenskt medborgarskap.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Lina Meyerson. Facklig företrädare är Johan Gert SACO, Jassin Nasr ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 2018-01-14, märkt med referensnummer 2017/182. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.
MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Määräaikainen yli 6 kuukautta
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/182
Publicerat 2017-12-18
Sista ansökningsdag 2018-01-14

Takaisin avoimiin työpaikkoihin