Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Hur minskar vi dödsbränderna? Vilka förebyggande åtgärder ger störst effekt i förhållande till satsade resurser? Hur får vi till ett skäligt brandskydd i olika typer av byggnader? Hur bidrar tillsyn till att utveckla det förebyggande arbetet?

Detta är exempel på frågor som utgör vår vardag på enheten för brand- och olycksförebyggande arbete. Du som har tankar och idéer om hur samhället bättre kan förebygga bränder – nu har du chansen att påverka och utveckla arbetet nationellt. 

Din kompetensprofil

Vi söker dig som är brandingenjör eller har annan kompetens som vi bedömer som relevant. Du har förmåga att resonera om och utveckla brandskyddsfrågor i ett större sammanhang. Vi ser gärna ansökningar både från dig som har yrkeserfarenhet och från dig som nyligen tagit examen. Det är meriterande om du har arbetat med lagen om skydd mot olyckor eller angränsande lagstiftning. Vi ser det också som meriterande om du har erfarenhet av projektledning eller av att arbeta i projekt.

Som person är du kreativ, har förmåga att se problemställningar ur olika perspektiv och är lösningsorienterad. Du är prestigelös och har lätt för att skapa förtroende. Du vill arbeta tillsammans med andra och dela med dig av kunskaper och resultat. I arbetet har du många externa kontakter och du gör utredningsarbete och därför behöver du kunna uttrycka dig tydligt och enkelt i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och hur vi bedömer att du kommer att passa med övriga arbetsgruppen.

MSB ska vara en öppen, kompetent och drivande myndighet. Vi ser olikheter som en styrka och vår strävan är att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Karlstad, önskemål om annan placeringsort där MSB har verksamhet ska anges i ansökan och blir föremål för särskild prövning. Övriga medarbetare inom området är placerade i Karlstad. MSB tillämpar provanställning.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Patrik Perbeck. Fackliga företrädare är Mona Pütsep, Cindy Sturesson Saco-S, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO.  Samtliga nås på telefonnr 0771-240240 (vxl).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 27 oktober 2017, märkt med referens­nummer 2017/120. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons. 

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvallitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Karlstad
Län Värmlands län
Land Sverige
Referensnummer 2017/120
Publicerat 2017-09-22
Sista ansökningsdag 2017-10-27

Wróć do ofert pracy