Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

Tjänsten är placerad vid enheten för kunskapsutveckling som ingår i avdelningen för utveckling av samhällsskydd. Enheten för kunskapsutveckling bidrar till en effektiv kunskapsförsörjning inom området samhällsskydd och beredskap. Mer konkret innefattar verksamheten statistik, analys, utvärdering samt inriktning och finansiering av forskning och studier. Vidare ingår lärande från olyckor samt omfattande aktiviteter för spridning och nyttiggörande av resultat. Fokus för enhetens arbete är underlag och arbeten som är av strategisk betydelse eller kan ha påverkan på lång sikt för området.

Dina arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att designa, genomföra och leda kvalificerade utvärderingar inom myndighetens ansvarsområde. Särskilt fokus ligger på utvärderingar som är områdesövergripande, utvärderingar av enskilda större projekt eller händelseutvärderingar efter större eller särskilt intressanta händelser. I uppgifterna ingår att bidra till inspiration, ge metodstöd och kommunicera utvärderingsresultat.

Våra utvärderingar genomförs normalt i projektform och där så är möjligt i nära samverkan med ämnesexperter och berörda aktörer. Bredden på utvärderingarna kräver en förmåga att anpassa metodupplägg efter frågeställningar och förutsättningar.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och flerårig dokumenterad erfarenhet från utvärderingsarbete. Du har en bred metodkompetens och kunskap om olika utvärderingsmodeller. Vidare har du erfarenhet av att leda projekt och av att arbeta i projekt. Att du kan uttrycka dig mycket väl i både tal och skrift på svenska och engelska är en förutsättning för att du ska passa i rollen som utvärderare. Vi ser gärna att du arbetat med frågor kopplade till krisberedskap och civilt försvar.

Du är analytisk och har god förmåga att arbeta med komplexa frågeställningar. Rollen kräver att du självständigt kan strukturera och planera arbetet samt ta egna initiativ för att driva arbetet framåt. Utvärderingsarbetet genomförs i samverkan och dialog med både interna och externa intressenter, därför är det också viktigt att du även har en god samarbetsförmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper.

MSB arbetar för ökad jämställdhet och likabehandling, såväl internt som gentemot medborgarna. Det krävs ett aktivt arbete för ett samhälle utan diskriminering. Därför är det viktigt för oss att alla inom MSB bidrar och är delaktiga i vår strävan.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm eller Karlstad. MSB tillämpar provanställning. För anställning krävs svenskt medborgarskap. Tjänsten är säkerhetsklassad och registerkontroll kommer att göras. Tillsättning kommer att ske så snart som möjligt.

Är du intresserad?

Har du frågor kontakta enhetschef Per Sundström. Fackliga företrädare är Mona Pütsep, Cindy Sturesson Saco-S, Karin Albinson ST och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås på telefonnr 0771-240 240 (vxl).

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast den 29 oktober 2017, märkt med referens­nummer 2017/126. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons. 

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Du ska också vara medveten om att de ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att var och en har rätt att ta del av dem.

MSB har gjort medieval för denna rekrytering och undanber därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm/Karlstad
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2017/126
Publicerat 2017-09-27
Sista ansökningsdag 2017-10-29

Wróć do ofert pracy