Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, landsting, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.


Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

MSB Revinge bedriver utbildningar inom samhällsskydd och beredskap. Vi genomför grund – och vidareutbildningar inom räddnings- och säkerhetsområdet samt samverkansutbildningar både nationellt och internationellt. Vi är ca 100 medarbetare varav hälften är lärare.

MSB Revinge söker en lärare inom området skydd mot olyckor

  

Vill du jobba i en spännande kunskapsorganisation med uppdrag att utbilda för svensk räddningstjänst och sektorn samhällsskydd och beredskap? Gillar du att undervisa och se andra utvecklas? Har du erfarenhet av svensk räddningstjänst. Stämmer detta på dig? Då är du den vi söker!

MSB Revinge är en del av MSB:s utbildningsverksamhet. Vi utbildar personal för samhällsviktiga funktioner där utbildning ska möta dagens och framtidens krav. MSB Revinge söker en lärare till grundutbildningsenheten för undervisning på SMO-utbildningen i ämnena hälsa & livsstil samt brand. Kombinationen av tjänsten sätter vi tillsammans med dig som får chansen att arbeta tillsammans med oss.

Anställningen är tillsvidare med provanställning på 6 månader.

Dina arbetsuppgifter

-       Undervisa och handleda inom området brand/hälsa & livsstil på SMO-utbildningen

-       Examinera inom området brand/hälsa & livsstil

-       Undervisa och handleda med hjälp av distansverktyg samt i fysiska möten

-       Förbereda, planera, administrera och utvärdera kursmoment och kurser

-       Ämnesmässigt integrera vetenskaplig forskning och beprövad erfarenhet i undervisningen

-       Aktivt delta i arbetslag i syfte att planera och skapa förutsättningar för lärande

-       Aktivt delta i ämnesdiskussioner och utveckling i ämneslag och ämnesutvecklingsgrupp

Dina kvalifikationer

Du skall:

-       ha operativ erfarenhet av arbete inom svensk räddningstjänst

Meriterande är:

-      SMO-utbildning eller ha motsvararande kunskaper inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren finner likvärdig

-      En aktiv livsstil där regelbunden fysisk träning är en naturlig del i vardagen

-      Examen som fysioterapeut, idrottslärare, hälsopedagog, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

-      Pedagogisk utbildning och/eller erfarenhet av undervisning

-      Erfarenhet av handledning av studerande  

 

Dina egenskaper och förmågor

Vi ser gärna att du har en god kommunikativ förmåga och kan motivera, skapa engagemang och delaktighet. Du är nytänkande och har idéer som kan omsättas i praktiken och leda till resultat.

Du är uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande och har intresse, vilja och förmåga att utveckla dig själv och andra. Du är en lagspelare och har förmåga att skapa hållbara relationer samt värdesätter olikheter.

Du tar ansvar för din uppgift och planerar, strukturerar och prioriterar arbete på ett effektivt sätt som driver processer framåt på ett pedagogiskt sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.  

MSB ska vara en öppen, kompetent och drivande myndighet. Vårt arbete med jämställdhet och mångfald präglas av detta och är inriktat mot att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenheter och bakgrund tas tillvara.

Är du intresserad?

Kontakta gärna enhetschef Elna Johansson. Fackliga företrädare är Stefan Haggö (ST), Thomas K Nilsson (SACO), och Ann-Britt Paradis (SEKO). Samtliga når du via vår växel på telefon 0771-240 240.

Din ansökan
ska vara inkommen till MSB senast den 20 oktober, märkt med referensnummer 2017/129. Vi ber dig i första hand att söka tjänsten via vårt intranät för att på så sätt bättre samordna de ansökningshandlingar som kommer in. Har du inte tillgång till MSB:s intranät kan du maila in din ansökan till registrator@msb.se eller skicka per post till MSB, Registrator, 651 80 Karlstad.

Det är du som sökande som ska dokumentera och påvisa din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Alla ansökningshandlingar som lämnas till MSB är offentliga allmänna handlingar vilket innebär att vem som helst har rätt att ta del av dem.

Anställningsform Umowa o pracę na czas nieokreślony
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer 2017/129
Publicerat 2017-10-04
Sista ansökningsdag 2017-11-04

Wróć do ofert pracy